Czym wyróżnia się profesjonalny filtr mikrobiologiczny?
Filtr mikrobiologiczny to podzlewowy system uzdatniania wody, który jako jedyny oczyszcza wodę do picia, usuwając bakterie, wirusy i metale ciężkie, nie demineralizując wody. Dzięki temu filtry kuchenne antybakteryjne nie usuwają minerałów z wody, którą pijesz. Filtry mikrobiologiczne stosowane są w domach jednorodzinnych, mieszkaniach, szpitalach oraz w restauracjach.
Mikrobiologiczny filtr EcoWater EPS-1000 jest doskonałym rozwiązaniem do filtracji wody w kuchni bezpośrednio do picia dla tych, którzy nie są przekonani do systemów odwróconej osmozy.
Filtr jest zbudowany z dwóch wkładów, które montuje się w kuchni lub w każdym innym pomieszczeniu, w którym woda ma być przefiltrowana. W pierwszej kolejności woda przepływa przez jeden z filtrów, wtedy usuwane są nieprzyjemne zapachy, a także chlor. Następnie woda wpływa do filtra mikrobiologicznego, który ostatecznie eliminuje z niej bakterie i zanieczyszczenia.
Dzięki tej technologii zapomnisz o dźwiganiu butelek z wodą oraz przyczynisz się do redukcji odpadów plastikowych. Za litr przefiltrowanej wody w proponowanym przez nas filtrze mikrobiologicznym zapłacisz kilkadziesiąt groszy – tymczasem za litr wody w butelce ponosisz dużo większy wydatek. Widzisz więc, ile zaoszczędzisz, montując filtr!